© BELGA

Ronde zorgt nu al voor stormloop op hotelkamers

Het weekend van 1 en 2 april, als in Antwerpen het startschot wordt gegeven van de Ronde van Vlaanderen, belooft nu al een topweekend te worden voor de koekenstad. Sommige hotels zijn al zo goed als volgeboekt, al zijn er ook die nog wel veel lege kamers hebben.

Maaike Floor

Dé toeristische topattractie voor Antwerpen in 2017 wordt ongetwijfeld de Ronde van Vlaanderen. De hotelsector verwacht dat alle beschikbare kamers dat weekend volgeboekt zullen zijn. “Nu al merken we dat de vraag voor dat weekend hoger is dan andere weekends”, zegt Didier Boehlen van de Antwerp Hotel Federation. “We voorspellen dat alle 4.400 hotelkamers en ook alle appartementen en B&B’s vol zullen zitten. Niet alleen de wielertoeristen zoeken een overnachting, maar ook de wielerploegen en de sponsors zullen in de stad overnachten.”

Zelf is Didier Boehlen eigenaar van Hotel Rubens, vlak bij de Grote Markt. 80% tot 90% van de kamers in zijn hotel is al geboekt. De weekends ervoor en erna ligt dat rond de 10%. Ook bij Hotel De Keyser, vlak bij het station, zijn bijna alle kamers gereserveerd.

Ook het Hilton krijgt veel aanvragen, maar wil niets kwijt over het aantal boekingen.

Wielerploegen aan de Ring?

De hotels aan de Ring zijn vooralsnog minder populair, al is de kans groot dat de wielerploegen vooral daar zullen neerstrijken. Zij hebben namelijk veel plaats nodig, een aparte ontbijtruimte voor de renners bijvoorbeeld, en een grote parkeerplaats voor bussen en volgwagens.

Het is de eerste keer dat de Ronde van Vlaanderen vanuit Antwerpen vertrekt, maar niet de laatste. De stad ondertekende een contract van vijf jaar en betaalt er 400.000 euro per jaar voor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER