Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trump: ‘Als ik naar Bolton geluisterd had zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten’

Trump: ‘Als ik naar Bolton geluisterd had zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten’
Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn woede tegen zijn voormalige veiligheidsadviseur John Bolton gekoeld op Twitter. “Als ik naar hem geluisterd had, zouden we nu al in de Zesde Wereldoorlog zitten”, klonk het onder meer. De uithaal komt er nadat de ‘New York Times’ enkele fragmenten publiceerde over een aanstaand boek van Bolton. En daarin wordt Trump niet van zijn mooiste kant beschreven.

en

Volgens Bolton heeft Trump hem in augustus gezegd dat hij alle militaire hulp aan Oekraïne wilde stopzetten totdat het land een onderzoek zou instellen naar de activiteiten van zijn politieke rivaal Joe Biden en diens zoon Hunter. Bolton gaat daarmee in tegen de verdediging van Trump. Die zegt dat het stopzetten van de hulp en het verzoek om een onderzoek te starten naar Biden losstaan van elkaar.

Trump reageerde op Twitter. “Als ik naar hem had geluisterd, was de Zesde Wereldoorlog nu al bezig”, stond er te lezen. Het boek noemde hij “smerig en onwaar”.

Twitter bericht wordt geladen...

Gegeerd wild

Bolton liet eerder weten dat hij zal getuigen in het impeachmentproces tegen de president, als hij daarvoor een dagvaarding krijgt. De Democraten wilden sowieso al Bolton oproepen als getuige. Maar na de bom die hij liet ontploffen, is Bolton nog meer gegeerd wild.

De president reageerde vorige nacht ook al op Twitter. “Ik heb John Bolton NOOIT verteld dat het stopzetten van de hulp gelinkt was aan mijn verzoek om een onderzoek in te stellen naar Democraten. Als John Bolton dit zegt, dan is het alleen maar om het boek te verkopen.”

John BoltonBeeld AFP