Het kriebelt bij Freddy De Vadder: “Ik heb goesting om een nieuwe reeks te maken”

© loh

Kooigem. De deelgemeente waar Bart Vanneste een jaar geleden vaak toefde voor de opnames van Bevergem. Hij herbeleeft en herleeft. De goesting om iets nieuws borrelt. Er komt een nieuwe serie. Geen Bevergem bis. Maar eerst ontluizen in Zuid-Amerika.

Kris Vanhee

Kooigem oogt vredig. Er zijn geen zeugefeesten. De Casino, waar de ploeg van Bevergem vaak neerstreek, is even dicht wegens ziekte van de uitbaatster. In de Sint-Laurentius is het lekker warm. Bart Vanneste, alias Freddy De Vadder, wil een whisky. De stembanden spoelen. Hij lijkt er zin in te hebben. Hij krijgt flashbacks, kijkt vanuit het raam naar het kunstwerk De Bever, een restant van de serie Bevergem. Maar hij wil dit parcours niet meer op die manier doorlopen, zegt hij. Te heftig en te veel onzekerheden.

“Geld was niet de drijfveer. Wel de goesting om er iets van te maken. En ik steek het niet onder stoelen of banken. Het smaakt naar meer. Er komt een nieuwe serie. Wanneer en bij wie die op de buis komt is nog koffiedik kijken. Ik wil desnoods een paar zenders tegen elkaar uitspelen. En waarom niet Netflix?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen