Na overname door Willy Naessens: tachtig jobs sneuvelen bij betonfabriek

© mvn

Willy Naessens Group neemt de noodlijdende betonfabriek Structo langs de Steenkaai in Brugge over. Reden tot gejuich is er niet, want van de 130 werknemers blijven er maar 44 aan de slag. “Dit is een bittere pil om slikken.”

Koen Theuns

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook werkelijkheid geworden. Structo, de betonfabriek die in handen is van de Waalse betongroep Ronveaux en al een tijdje in slechte papieren zit, wordt overgenomen door Willy Naessens Group. Daartoe heeft de rechtbank van koophandel van Brugge zijn goedkeuring gegeven. “Wij waren de enige kandidaat om Structo over te nemen en konden met alle betrokken partijen, vakbondsafgevaardigden inbegrepen, een akkoord sluiten”, zegt Dirk Deroose, CEO van Willy Naessens Group.

“De overdracht van het handelsfonds vindt plaats op 31 december. We redden ook 44 jobs: dertien bedienden en 31 arbeiders worden meegenomen in het nieuwe verhaal.”

De nieuwe eigenaar maakt ook bekend de komende drie jaar voor zeven miljoen euro te investeren in de fabriek, die zich blijft concentreren op de productie van balken en welfsels voor industrie- en wegenbouw.

De vakbonden houden een bijzonder dubbel gevoel over aan de overname. “Voor de een is het glas halfvol, voor de ander halfleeg. Maar als je moet kiezen tussen een derde van de jobs redden of volledig over de kop gaan, dan is de keuze natuurlijk rap gemaakt”, zegt Luc Geerardyn van ABVV.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen