Trucker riskeert zes maanden rijverbod voor ongeval dat fietsster leven kostte

© atb

© atb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de Leuvense politierechtbank is vrijdag zes maanden rijverbod gevorderd tegen een trucker uit Tremelo. De man wordt ervan beticht een ongeval veroorzaakt te hebben waarbij Magda Daenen uit Aarschot om het leven kwam.

Alain Trappeniers

Op 7 januari 2015 overleed Magda Daenen (70) uit Aarschot in UZ Gasthuisberg aan de gevolgen van de verwondingen die ze had opgelopen tijdens een verkeersongeval aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Aarschot, zes weken eerder.

Op vrijdag 28 november 2014 kwam de fietsster in de Kardinaal Mercierstraat onder de truck van R.P. (61) uit Tremelo terecht. De man werkt voor een bouwbedrijf uit Heist-op-den-Berg. Op het moment van de feiten voerde de firma in opdracht van de stad Aarschot werken uit in het stadspark.

Getuigen meldden dat R.P. na schooltijd aan het sms'en was achter het stuur, maar die betichting werd vrijdag ontkend door de betrokkene. “Ik had de gsm in de hand, niet aan het oor”, aldus R.P.

Als het van het parket afhangt, dan staat R.P. zes maanden aan de kant. Ook riskeert de man drie maanden cel met uitstel en moet hij mogelijk alle examens opnieuw afleggen.

Vonnis op 27 januari 2017.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen