Egbert Lachaert op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld.
Volledig scherm
Egbert Lachaert op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld. © Photo News

Ook Egbert Lachaert kandidaat-voorzitter Open Vld

UPDATEEgbert Lachaert, federaal fractievoorzitter voor Open Vld, heeft zich vanmorgen officieel kandidaat gesteld voor het partijvoorzitterschap. Dat bevestigde hij live in ‘De Ochtend’ op Radio 1. De 42-jarige Oost-Vlaming zet in op drie kernthema’s: een duidelijk sociaal-economisch liberaal discours, veiligheid, en migratie en integratie.

74 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Dat meer en meer Open vld-ers zich aanmelden als kandidaat-voorzitter of zich openlijk in de pers uitspreken, getuigt van de malaise binnen de partij. Menigen verwerpen de tactiek die Gwendolyn Rutten heeft aangewend en de PS te vriend heeft gehouden om er persoonlijk beter uit te komen (premierschap?). Haar persoonlijke ambitie zal haar de das omdoen! Wellicht heeft ze er al spijt van dat ze geen minister is geworden in de Vlaamse regering, wat toen blijkbaar 'te min' was...
  • edgard gielis

    4 jaar geleden
    gewoon eigen belang meer niet
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Kan openvld nog het verschil maken. Volgens mij zijn ze eraan voor de moeite. Bedenk wat ze betekent hebben voor de Belg en België, weg Belgisch patrimonium. Verhofstadt, de Gucht, de Croo, Tommelein, Turtelboom , allemaal namen waar geen etiketje aan kleeft maar een hele rol etiketten. Belangrijk doen kunnen ze, maar zijn ze belangrijk? Nee.
  • Brigitte Dhooge

    4 jaar geleden
    Met de nieuwe voorzitter gaan ze proberen om alles voor te stellen wat de kiezer wil horen nadat Rutten het omgekeerde heeft gedaan.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    verkies Lachaert en hij kan tegelijk voorzitter en curator van de partij worden