Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Geen donderpreek over de formatie, geen woord over Delphine: straks speecht koning Filip

Na een rotweek voor het Paleis mag Koning Filip vandaag zijn nieuwjaarstoespraak geven voor de ‘gestelde lichamen’. Over zijn halfzus Delphine zal hij zedig zwijgen, maar als staatshoofd kan hij niet anders dan te communiceren over de vastgelopen formatie. Maar gaat dat ook impact hebben?

11 reacties

  • Ronny Claes

    4 jaar geleden
    Het is genoeg geweest met dat koningshuis. Schaf zag af. Niet meer van deze tijd.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Die familie heeft toch alle geloofwaardigheid verloren ?! "Verantwoordelijkheid nemen" is voir hen duidelijk een hol begrip. Een fatsoenlijke Filip dient nu zelf zijn ontslag in, zoals een minister dat ook zou doen na een resem ethische flaters.
  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    De koning zou in zijn speech ook kunnen zeggen dat democratische verkiezingen precies betekenen wat het woord zegt. Democratie waarbij geen enkele partij bij voorbaat uitgesloten wordt. Het cordon sanitaire is in tegenstrijd met echte democratie. Het zou hem ook sieren moest hij nu ook officieel zijn zus erkennen. Een gemiste kans.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Nu ook weer niet overdrijven de koning is voor niks verantwoordelijk heeft voldoende "adviseurs" die telkens zeggen pak die eens, vraag die eens. Regelmatig eens van kleur veranderen. Hij kan de naamkaartjes al gereedleggen, voor de volgende episode. Zou kunnen als je een onschuldige kinderhand de kaartjes laten trekken dat het meer oplevert.
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Ronny B: er zijn ook presidenten die niets te zeggen hebben gelijk in Duitsland, Italië...Het Beste systeem is in China, 40 jaar geleden volledige armoe en nu een niet te stoppen vooruitgang, geen gekibbel en geen vertragingen in uitvoering van beslissingen. Hier is men al vijftig jaar aan het kibbelen over de NZ in Limburg.