Het gaat om de modellen die tussen 2007 en 2013 verdeeld werden.
Volledig scherm
Het gaat om de modellen die tussen 2007 en 2013 verdeeld werden. © KOS

Telenet haalt oudste decoders van de markt en dat is slecht nieuws voor jouw opnames

Wie nog een oude digicorder van Telenet heeft, rept zich maar beter naar een Telenet-winkelpunt. Vanaf 31 maart wordt het tv-signaal bij de oudste types immers niet meer ondersteund. Volgens de internet- en tv-provider gaat het om zo’n 15.000 klanten die nog een oude digicorder en -box huren.

105 reacties

  • Natacha Regemeutter

    4 jaar geleden
    Opnames ben je met de nieuwere versie ook kwijt. Adverteren met tv box en zeggen dat de opnames in de cloud worden bewaard... Allemaal goed, maar ze zeggen er dan niet bij dat die opnames na vijf jaar even goed verdwijnen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het noemt decoder omdat het doorgestuurde signaal gedecodeerd moet worden, Kris Pieters. Dat kan je dus niet onderscheppen en bekijken zonder decoder.
  • Stefan Demarez

    4 jaar geleden
    Al lang bij Proximus, nieuwe decoder heeft usb toegang waar je netjes kan overzetten op harde schijf, dus niks meer verloren
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    4 jaar geleden
    waar is de tijd van de goeie oude videorecorder?
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    @Kris Pieters: Telenet heeft nieuwe Digicorder (TV-BOX) dat is ook in de Cloud maar als je nu 2 gewone hebt dan heb je 2 keer uw harde schijf capaciteit ter beschikking om op te nemen.Wanneer je in de Cloud gaat dan krijg je maar 1 keer de capaciteit voor al de decoders samen die je hebt dus je halveert de opname capaciteit. Prijs blijft ongeveer gelijk. Het voordeel is wel dat je niets verliest als uw decoder sneuvelt. De opnames zijn wel niet onbeperkt te bewaren er is een max termijn dacht ik