© Gil Plaquet

Leerling-bestuurder rijdt zonder verzekering en onder invloed van drugs

Pas 20 jaar, een voorlopig rijbewijs, zonder verzekering en onder invloed van drugs achter het stuur. De Mechelse politie heeft de jongeman gelukkig uit het verkeer kunnen plukken.

ldn

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft dinsdagnamiddag, tijdens een verkeerscontrole in de Goswin de Stassartstraat, een chauffeur onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald. De bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen. Bij nazicht kwam aan het licht dat de twintiger een voorlopig rijbewijs had. “Hij had ook geen begeleider bij, geen tweede achteruitkijkspiegel en geen verplicht L-teken op de achterruit. Omdat de jongeman tekenen van drugsgebruik vertoonde, werd hij aan een speekseltest onderworpen en die was positief”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen en moet dat nu op het politiekantoor gaan inleveren. “Maar bij verder nazicht stelden onze mensen ook vast dat hij geen geldig rijbewijs kon voorleggen. Van de verzekeringsmaatschappij hebben wij vernemen dat ook zijn verzekering is stopgezet”, gaat de hoofdinspecteur veder.

Het voertuig van de jongeman werd weggetakeld en wordt pas vrijgegeven als hij een geldig verzekeringsbewijs kan voorleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER