Direct naar artikelinhoud
Technologie

Telenet ondersteunt tv-signaal oude decoders niet meer: zo’n 15.000 klanten getroffen

Het gaat om de modellen die tussen 2007 en 2013 verdeeld werden.Beeld KOS

Wie nog een oude digicorder van Telenet heeft, rept zich maar beter naar een Telenet-winkelpunt. Vanaf 31 maart wordt het tv-signaal bij de oudste types immers niet meer ondersteund. Volgens de internet- en tv-provider gaat het om zo’n 15.000 klanten die nog een oude digicorder en -box huren.

Het gaat om de modellen die tussen 2007 en 2013 verdeeld werden. “Een belangrijk onderdeel van de software wordt niet meer aangeboden door de leverancier. Als gevolg daarvan kunnen de decoders binnenkort het digitale televisiesignaal niet langer op een juiste manier ‘lezen’. Telenet kan daarom het digitale signaal naar deze decoders niet langer ondersteunen vanaf 31 maart”, klinkt het. Dat betekent dat klanten daarna terugvallen op hun analoge tv-aanbod dat hen 20 zenders aanbiedt. 

Wie een dergelijk toestel bezit, kan best langsgaan bij een Telenet-winkelpunt of contact opnemen met de tv-provider. U kan zowel een gekochte als een gehuurde decoder omruilen tegen een nieuw model. “Ruil je een gekocht exemplaar in tegen een huurmodel, huur je dat nieuw model ter compensatie gratis tot 31 juni”, zegt Telenet. 

Wie liever een nieuw exemplaar koopt, krijgt korting: “Dat is 15 euro voor een box en 35 euro voor een digicorder”. 

Wat met opnames?

En hoe zit het dan met de opnames op die oude decoders? “Die gaan verloren eenmaal de oude decoder wordt ingeruild tegen een nieuw exemplaar”, legt Telenet-woordvoerder Isabelle Geeraerts uit. Opnames worden immers bewaard op de harde schijf van een decoder. “Je kan de oude decoder nog wel even bijhouden om alle opnames te bekijken, maar als je een nieuwe wil huren, moet je de oude terugbezorgen aan Telenet." 

Volgens Telenet worden alle klanten nog persoonlijk op de hoogte gebracht van de mogelijkheden.