Vlaming Mike Louagie aan boord van het cruiseschip. Het schip is in lockdown wegens een mogelijke besmetting met het coronavirus.
Volledig scherm
Vlaming Mike Louagie aan boord van het cruiseschip. Het schip is in lockdown wegens een mogelijke besmetting met het coronavirus. © VTM Nieuws/Reuters

6.000 mensen tijdlang vast op cruiseschip na mogelijke corona-besmetting: Belg getuigt over situatie aan boord

6.000 passagiers en bemanningsleden zaten urenlang vast op een cruiseschip vlak voor de Italiaanse stad Civitavecchia. Omdat een Chinees koppel aan boord plots koorts en ademhalingsproblemen kreeg, werd gevreesd voor het coronavirus. “Om 7.45 uur werd omgeroepen dat er een sanitaire inspectie was. Alle uitstappen zijn geannuleerd, maar iedereen houdt zich rustig”, zegt Vlaming Mike Louagie die aan boord is. Uit tests blijkt nu dat het niet om het coronavirus gaat, zo melden Italiaanse media. De duizend toeristen die in Italiaanse stad Civitavecchia van boord zouden gaan, mogen dit nu doen. 

9 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Dat wordt sowieso een lange vakantie en overuren voor het personeel. Hopelijk mogen ze nog gaan zwemmen en naar de bioscoop. Het wordt nog een hele klus om nadien dat bootje grondig te ontsmetten.. En wie gaat dat allemaal betalen.
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Ge moet het maar meemaken !
  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Hopelijk wordt iedereen van het schip gescreend....aangezien er 800 Chinezen aan boord waren en die kwamen van hun thuisland? Weet iemand hoelang de incubatietijd is bij dit virus??
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    “Intussen krijgen we een gratis lunch"? Sowieso zijn alle maaltijden en snacks aan boord toch inbegrepen?
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    800 Chinezen die recent zijn aangekomen in Europa en dan vrolijk elke dag door een toeristische havenstad wandelen. Wat veiligheidsmaatregelen betreft en het indijken van het besmettingsrisico kan dat tellen. Maar Europese leiders hebben belangrijker dingen te doen natuurlijk. Grenzen afsluiten of bewaken is nooit hun sterkste kant geweest.