Coronavirus: 6.000 passagiers op cruiseschip in quarantaine geplaatst in Italië

Wegens een mogelijke uitbraak van het coronavirus, is een cruiseschip in afzondering geplaatst in de haven van de Italiaanse stad Civitavecchia. De opvarenden mogen het schip niet verlaten. Volgens het Italiaanse nieuwsagentschap Ansa bevinden zich ongeveer 7.000 mensen aan boord van de Costa Smeralda, onder wie 6.000 passagiers.

De mogelijke besmetting doet zich voor bij een 54-jarige Chinese toeriste die afkomstig is uit de regio Macau. Ze heeft koorts en ademhalingsproblemen. “De gezondheidsdiensten onderzoeken de situatie”, zo meldt de rederij Costa Crociere.

“We zijn met het cruiseschip Costa Smeralda aangekomen in de haven en ze laten ons niet van de boot. Ze zeggen dat het te maken heeft met een gezondheidsinspectie”, zo meldt Gaby, een van de passagiers, op Twitter.

Ansa zegt dat de resultaten van het onderzoek bij de patiënte in de loop van de namiddag bekend zouden zijn. Intussen is de vrouw in afzondering geplaatst, samen met haar man, die geen symptomen van de ziekte lijkt te hebben.

“De situatie is onder controle en er lijkt momenteel geen reden tot bezorgdheid aan boord te zijn”, klinkt het tot slot bij de Italiaanse kustwacht.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER