Direct naar artikelinhoud
Beursnieuws

Facebook in enkele minuten tientallen miljarden minder waard

Foto ter illustratie.Beeld ANP

Facebook is in de eerste minuten na de opening van de beurzen in New York tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijtgeraakt. Beleggers verwerkten een tegenvallend kwartaalbericht van het socialmediabedrijf.

en

Facebook verloor bij de openingsbel bijna 8 procent. Dat staat gelijk aan circa 50 miljard dollar aan beurswaarde. Uit kwartaalcijfers bleek dat de kosten de afgelopen periode sterk zijn gestegen, bijvoorbeeld voor de aanpak van nepnieuws. Ook groeide de omzet in het vierde kwartaal in het laagste tempo in de geschiedenis van het bedrijf.

De aandelenbeurzen in New York begonnen over het algemeen met verliezen aan de handelssessie. Zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukken op het sentiment. 

De Dow-Jonesindex stond na een klein halfuur handelen 0,2 procent lager op 28.679 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 3262 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9261 punten.

Softwarereus Microsoft kreeg juist wel de handen op elkaar van beleggers. Het concern won 3 procent na de presentatie van goede resultaten, met name dankzij succes met clouddiensten. Fabrikant van elektrische auto’s Tesla won 10,6 procent na zijn tweede kwartaal op rij met winst en een recordomzet voor het bedrijf.