ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Artsenkrant: “Zeven op tien artsen willen evaluatie euthanasiewet”

Het assisenproces over euthanasie in Gent leidt tot onzekerheid bij de artsen. Zeven op de tien zijn voorstander van een evaluatie van de euthanasiewetgeving. Dat schrijft de Artsenkrant vrijdag op basis van een rondvraag waaraan 776 artsen deelnamen. 

4 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Het is nodig dat alle bijgevoegde " koterijen" die aan de euthanasiewet hangen worden weggegomd. Een wet kan slechts éénmaal en zeer duidelijk worden geïnterpreteerd en mag niet de minste twijfel of ingevoerde beperking bevatten. Voor een behandelende dokter mag geen interpretatiemogelijkheid geboden worden.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Iedereen heeft ooit wel eens 'de schreeuw' meegemaakt in het leven. De wens gehad om de resetknop in te drukken. Zelfmoordpogingen zijn een schreeuw om aandacht. Boodschap van een psychiater in het geval van psychisch lijden, moet zijn om niét op te geven. Desnoods, als er geen remedie overblijft met reguliere methodes, om de patiënt uit handen te geven, aan een of andere alternatieve therapie (keuze genoeg). Euthanasie is niet 'een nieuw begin'. Het is een definitief einde.
  • Luc Mattheessens

    4 jaar geleden
    Het Openbaar ministerie heeft aan politiek gedaan...zonder schroom.
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    Een zeer juiste beslissing van de jurie die de artsen vrij spreekt de vrouw waar het hier over gaat was oud genoeg om zelf te beslissen zonder zusters.2. Ik hoop dat de fam en zeker de zusters nu alle kosten van dit proces en de kosten van de advocaten voor geschoteld krijgen om te betalen. Ze zullen wel weten waar ze verkeerd geweest zijn.