AFP
Volledig scherm
© AFP

LIVE. 12 mensen in Wuhan worden zondag terug naar ons land gerepatrieerd. Na aankomst worden ze in quarantaine geplaatst

De teller van het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus staat wereldwijd op 9.849, terwijl het aantal doden in China is gestegen tot 213. Dat blijkt uit recente cijfers. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bestempelde de uitbraak gisteren als een “internationale noodsituatie”. Verschillende landen repatriëren hun burgers uit Wuhan, het epicentrum van de corona-epidemie. Een vlucht met Europeanen is op dit moment onderweg naar Engeland en Spanje. Morgen zou een 15-tal Belgen gerepatrieerd kunnen worden.

26 reacties

  • Rosa De Pauw

    4 jaar geleden
    Het is goed dat ze dat doen, dan weet men tenminste waar die mensen zitten. Als die op eigen kracht naar huis komen weten we niet wie het zijn en waar ze zich bevinden.
  • Christophe Braem

    4 jaar geleden
    Je zou denken dat Europa zorgt voor één ziekenhuis als centrum voor alle gevallen en de nodige dokters uit ieder land en materiaal naar dit ene punt laten komen. Maar nee, laten we ze verspreiden over heel ons continent. Als het hier uitbreekt, zal dit nog een tegenslag van zo vele zijn voor Open VLD. En mag Maggie haar politieke carrière stoppen.
  • Bea Blunty

    4 jaar geleden
    Screenen op de luchthaven was de afgelopen weken niet nodig, vluchten aflasten vanuit China was niet nodig. Neen, we gaan ze zelf halen al zijn we dan nog niet eens in staat de mensen in een hospitaal in quarantaine te zetten, we gaan ze pas naar de juiste plaats brengen als het nodig blijkt. Kwestie van nog meer mensen bloot te stellen waarschijnlijk! Wat een geklungel toch alweer van De Block!
  • Peter Buyck

    4 jaar geleden
    Ik snap niet dat men in quarantaine moet in het ene, notabene militair ziekenhuis maar bij ziektebeelden moet verhuizen naar een ander...
  • Walter Van Criekinge

    4 jaar geleden
    Wat een paniekreacties hier, die worden bij aankomst gescreend als het al ginder niet is gebeurt.