AFP
Volledig scherm
© AFP

TIJDLIJN. Europese Unie wordt voor het eerst in bijna 70 jaar weer kleiner: zo evolueerde de EU

Met het vertrek van de Britten uit de Europese Unie vandaag, beleeft het blok op het ‘oude continent' een historische dag: voor de eerste keer ooit vergroot de Unie niet, maar verkleint ze: van de 28 lidstaten blijven er morgen nog 27 over. 

10 reacties

  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Hopelijk volgen er meer landen Europa denkt dat ze de slimste zijn het draait enkel om geld en de gewone mens armer maken zeg nu eerlijk waar heb je nog privacy overal camera's alles Electronic en indien jezelf gebruik wil maken van deze technologie nee dat mag niet ëën grote hoop hypocrieten
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    4 jaar geleden
    Als je gelijk ik de tijden voor de eu gekend heb weet je wel beter. In die tijd waren de menqen arm,door europa zijn we er serieus op vooruit gegaan.
  • Hugo Waterschoot

    4 jaar geleden
    Welke burger heeft zich ooit kunnen uitspreken over toetreding tot de Europese Unie? M.i. dient deze enkel om nog een aantal landelijke uitgerangeerde politici nog een mooi afscheidsgeschenk te geven en de modale burger publiekelijk t zeggen "in your face". Dus weg met die handel.
  • Didi Bellens

    4 jaar geleden
    Hangt nu wel mijn keel uit dat Brexit gedoe. Hopelijk snel voorbij. Maar zoals we al allemaal weten zal de uk er goed uitkomen en Europa gejost voor 200% dankzij die onnozele Europese vertegenwoordigers en politici.
  • Tony Dekeukelaere

    4 jaar geleden
    Ze waren beter met 9 of 12 landen gebleven !!