Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten. © BELGA

Rutten: “Ik heb mijn nek uitgestoken voor een regering en daar ben ik zeker niet beschaamd om”

Rond Gwendolyn Rutten is het een hele tijd windstil gebleven. In ‘De Ochtend’ kwam de Open Vld-voorzitster haar standpunt rond euthanasie verdedigen, maar ook de uitzichtloze situatie op federaal niveau kwam aan bod. “Ik heb mijn nek uitgestoken om een regering te proberen maken. Ik ben daar zeker niet beschaamd om”, klonk het.

188 reacties

  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Grenzeloze ambitie had ze om eerste minister te worden. Daarvoor had ze zelfs de nota van Magnette geslikt die een pest was voor Vlaanderen. Daarvoor had ze de Vlamingen verraden. Als bij het verkiezen van een nieuwe partijvoorzitter de VLD zich niet rechtser opstelt zullen vele stemmen richting N-VA gaan. Dit zal sowieso gebeuren. Ik moet Rutten bedanken hiervoor.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    "Wie hoog springt, kan laag vallen". Laag was het alleszins, de Vlamingen verkopen voor het premierschap. En dat voor een voorzitter van een partij die een grote nederlaag leed bij de laatste verkiezingen... Wat is het juiste woord? Hoogmoed? Grootheidswaanzin? Pretentie? Eigenbelang?
  • ka Van der Linden

    4 jaar geleden
    Je hoeft niet beschaamd te zijn. Geniet van uw centen die overvloedig elke maand binnenstromen.
  • Frank Vekemans

    4 jaar geleden
    Het enige wat haar drijfveer was of is, is premier worden, daarvoor moet alles en iedereen wijken , ook de liberale principes, waar zij het alsmaar over heeft, zij beseft trouwens heel goed dat zij politiek bijna dood is , en dat premier worden het enige was dat overbleef
  • Joe Hoe

    4 jaar geleden
    Weet je wat je kan doen Gwendolyn, net zoal Tommelijntje gedaan heeft in Oostende. Tommelijntje zei na de verkiezingsuitslag tegen Vande Lanotte: Johan jij hebt nog wel de grootste partij, groter dan de VLD maar het signaal van de kiezer is duidelijk. Ik word burgemeester. Gwendolyn, het signaal van de burger is deze keer veel duidelijker!!! Die partijen zijn ook veel groter!!!