Zuid-Koreanen protesteren in hoofdstad Seoel tegen het toelaten van toeristen uit China.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuid-Koreanen protesteren in hoofdstad Seoel tegen het toelaten van toeristen uit China. © AP

Chinezen worden gemeden, gepest en gediscrimineerd vanwege coronavirus

Chinese studenten die tijdelijk niet meer naar Frankrijk hoeven te komen. Restaurants in Zuid-Korea en Japan die Chinese toeristen weren. Wereldwijd voelen Chinezen (en voor Chinezen aangeziene Aziaten) de reacties op de uitbraak van het coronavirus.

5 reacties

  • Jan Stevens

    4 jaar geleden
    Het virus komt uit China en zo simpel is het. De hele wereld weet het, China weet het, alle Chinezen weten het. Dus waarom mag je dan geen schrik hebben? Zeer zeker wel geoorloofd en als ik Chinezen ontwijk, dan is dit simpelweg nu de reden.
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Ik ga er van uit dat iedereen zichzelf een beetje in de gaten moet houden. Lopen we een risico? Zeer zeker van wel.
  • willy zachel

    4 jaar geleden
    Je weet uiteraard nooit of die Chinezen die hier wonen niet juist familie op bezoek hebben of hebben gehad vanuit China ! Zelfs al is dat één of twee weken geleden ? Dus een risico is er momenteel zeker wel !
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Dat was te verwachten. Maar moest er hier een goede Chinees in de buurt zijn, dan zou ik het niet laten. Het bewijst maar eens te meer hoe gemakkelijk je mensen afkerig kunt krijgen van andere mensen.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Ik ga gewoon mijn wekelijkse friet halen bij de frietchinees, vriendelijke mensen, mooi verzorgde zaak en lekkere frieten. Ik kan er geen slecht woord over zeggen.