EPA
Volledig scherm
© EPA

Inzet militairen op straat wordt voorlopig niet afgebouwd

De komende maand blijven er maximaal 550 militairen patrouilleren in de grote steden in het kader van de terreurdreiging. De legertop is al langer vragende partij om dat aantal af te bouwen, maar de ministerraad heeft vandaag beslist om het maximumaantal tot begin maart te behouden.

5 reacties

  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Dan moeten ze die soldaten maar even veel betalen dan de politie ! Ik heb trouwens de indruk dat ze er zijn om de Belgische en EU politici te beschermen en niet de gewone burger . Het is alsins veiliger dan 30 jaar terug met of zonder soldaten op straat!
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Verschuiving van verantwoordelijkheden en uitvoerders? Het gevangenispersoneel staakt: de politie moet inspringen. Daarom moeten militairen bepaalde politietaken overnemen. Militairen mogen nu eenmaal niet staken, en worden minder betaald voor dezelfde opdrachten dan politiemensen. Een win-winsituatie voor de politici die de oorzaak zijn van deze situatie (het reeds lang beloofde gevangenispersoneel is er nog steeds niet, na zovele loze beloften!)???
  • eddy buttiens

    4 jaar geleden
    Ik denk dat deze mensen ons alzo nog een veilig gevoel kunnen als we rustig door onze straten willen wandelen.Als dan de repatriëring van alle IS-verwanten en aanhang nog afgeblazen wordt , dan kan het rustig wandelen worden
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Na de nieuwe verkiezingen pas afbouwen, voorlopig de schrik er stevig in houden.
  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Erg dat dit allemaal moet gebeuren.....30 jaar geleden voelde je je meer veilig op straat en kon je veel meer genieten!!!