Zes maanden cel voor ex-rapper Kaye Styles die kat naar rechtbank stuurt

Kaye Styles © GOEDEFROIT MUSIC

Rapper Kaye Styles (37) maakte vrijdagmorgen opnieuw geen al te beste beurt in de Brugse politierechtbank. De politierechter moest er oordelen of hij al dan niet een werkstraf kon krijgen. Maar omdat de rapper zijn kat stuurde, ging hij daar niet op in. Het werd een gevangenisstraf in de plaats.

Tim Lescrauwaet

Hij zong ooit het themalied van de populaire serie ‘Prison Break’ en werkte samen met ‘Mister Eurosong’ Johnny Logan. Maar tegenwoordig is rapper Kaye Styles meer in een politierechtbank dan op het televisiescherm te zien. Hij werd al 59 keer veroordeeld voor allerhande verkeersinbreuken.

Maar in augustus zakte hij voor het eerst zelf naar de Brugse politierechtbank af. Hij moest zich daar verantwoorden omdat hij een levenslang rijverbod aan zijn laars lapte. Hij kreeg daar een effectieve celstraf van tien maanden voor, maar tekende verzet aan. “Ik ben al een hele tijd tot het besef gekomen dat het anders moet. En ik zal nu mijn uiterste best doen om alles recht te zetten”, klonk het.

Werkstraf?

De rapper vroeg de rechter om hem een werkstraf op te leggen in plaats van de gevangenisstraf. De politierechter leek dat idee genegen, maar besliste toch om een maatschappelijk onderzoek over Kaye Styles te bevelen. En dat draaide eigenlijk in het voordeel van de voormalige popster uit.

Maar het feit dat zijn advocaat niet kwam opdagen en niet bereikbaar was en dat ook Styles zelf er niet was, speelde dan weer in zijn nadeel. De politierechter had namelijk gevraagd om opnieuw aanwezig te zijn. “Er was nochtans een positief rapport over hem. En een gunstig advies voor een werkstraf. Maar blijkbaar is hij toch niet in staat om op de rails te blijven. Er was namelijk uitdrukkelijk gevraagd om aanwezig te zijn”, aldus de rechter.

De voormalige rapper moet meer dan 68.000 euro aan boetes betalen. Maar hij zit financieel aan de grond en momenteel is zijn familie die - met 200 euro per maand - aan het afbetalen. Alleen werden ook daar geen bewijzen van voorgelegd. En die had de rechter nochtans wel gevraagd.

Zes maanden

De politierechter veroordeelde Kaye Styles uiteindelijk tot een gevangenisstraf van zes maanden, een boete van 8.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven en zal hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. Styles kreeg eerder al eens een celstraf van één jaar en verbleef zelfs enkele dagen in de gevangenis van Sint-Gillis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen