Frank De Greef na de uitspraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank De Greef na de uitspraak. © Photo News

Euthanasieproces zal ook politieke gevolgen hebben: elke partij verklaart haar standpunt

De euthanasiewet moet onder de loep genomen worden, dat heeft het Tine Nys-proces duidelijk gemaakt. Ook de politiek lijkt wakker gemaakt. Maar hoe dat moet gebeuren, is sterk ideologisch gekleurd. 

12 reacties

  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Ze kunnen nog geen regering vormen, maar hier gaan ze zich mee bemoeien!!! Laat deze dame vredig rusten. Ze heeft hier recht op. De familie heeft al genoeg aangericht!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Vind dat politiek niet te moeien heeft met medische dossiers.Als iemand zoveel pijn heeft moet ie zelf kunnen beslissen zelf te gaan en dat moet ter aller tijde kunnen ,ook bij een voldaan leven zoals Lutgard Simons onlangs gewag van maakte.In Zwitserland zijn ze op dat gebied 100 jaar vooruit,daar kan je het en je draait zelf de kraan open, maw volledig je eigen beslissing.Als vrijwilliger die alleenstaande oudere bezoekt en ook waar kinderen niet meer komen zullen het begroeten
  • Erik De Muynck

    4 jaar geleden
    Waar moeien ze zich mee? Dat ze eerst maar een regering vormen en zorgen dat de begroting in evenwicht komt.
  • Christel Smet

    4 jaar geleden
    Breng de mensen aub niet op gedachten. Als ex Infrabel bediende moest ik als eerste ter plaatse gaan bij een persoonsongeluk zoals ze dat noemen. Ik ga ook mijn euthanasie papieren eens in orde brengen en op het moment dat het voor mij niet meer hoeft wegens ondraaglijke pijn of dementie mogen ze me ook aan de baxter hangen en laten inslapen.
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Acw alweer veel aan verdient aan mensen maanden op palliatieve te houden de schijnheiligheid ten top