Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis

door
Belga
Leestijd 1 min.

De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn vanavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op Twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. De CD&V van Coens dringt aan op een coalitie met N-VA, zodat er ook aan Vlaamse kant een meerderheid zou zijn. De PS zei maandag echter dat de N-VA te weinig toegevingen doet inzake sociaal beleid en ziet niet in hoe samen met N-VA te regeren.

De MR van Bouchez leek een tijd aan te sturen op een "Vivaldi-coalitie" van liberalen, socialisten, groenen aangevuld met CD&V. Maar de Vlaamse christendemocraten bleven er tot nu toe bij dat de N-VA aan boord moet kunnen worden gehouden.

Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een een audiëntie van zowat vier uur. Het Paleis meldde toen dat Coens en Bouchez "enkele elementen" verder zouden aftoetsen en "hun eindconclusies" zouden voorleggen op 4 februari.

bron: Belga