Emmanuel Macron
Volledig scherm
Emmanuel Macron © Photo News

Macron noemt brexit "historisch alarmsignaal" voor Europa

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is "een schok" en "een historisch alarmsignaal". Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron gezegd, die het verder een "trieste dag" noemde. Om middernacht zouden de Britten definitief de EU verlaten.

31 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    De EU is en blijft een experiment, wat is zwaar mislukt. Het was bedoelt om een kopie van de Verenigde Staten van Amerika (wat is een fantastische prestatie) te maken. Waar 50 zelfstandige landen, onafhankelijk van de federale overheid kunnen regeren. Met hun eigen vlag, wetten, regelingen, leger en 31 staten hebben de doodstraf. De VS is ook geen democratie, nooit geweest, Het woord democratie staat opzettelijk nergens in de Amerikaanse grondwet geschreven.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    haha, een 'schok' die drie jaar geduurd heeft. Niet moeilijk dat een simpele beslissing nemen zoals het afschaffen van het winteruur nu ook al 4 jaar duurt. Ik hoop dat het kaartenhuisje instort, terug naar de Belgische Franken en daarna naar de Vlaamse Marken.
  • Peter Schelfhout

    4 jaar geleden
    in heel de EU is dat alarm afgegaan vanaf dag 1 van het ontstaan van de EU.
  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Het zou een historisch alarmsignaal voor Macron moeten zijn!!! De echte Fransen gaan straks voor een Frexit..Politiek is voor het eigen volk!!!
  • Johnny De Graeve

    4 jaar geleden
    In zijn land is er ook een historisch alarmsignaal