Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Evenepoel kan eindzege ruiken nadat hij scheve situatie rechtzet: “Ik heb een domme fout gemaakt en raakte in paniek. Maar eind goed, al goed”

Ronde van San JuanRemco Evenepoel (20) gaat zijn eerste internationale rittenkoers winnen. Het zag er gisteren wel even héél benard uit in San Juan: hij miste de cruciale waaier, maar op de slotklim zette hij zelf de situatie recht. “Ik heb een domme fout gemaakt en raakte een beetje in paniek. Ik ben een beetje kwaad op mezelf en ga me verontschuldigen bij de ploeg. Maar: eind goed, al goed. Ik heb de trui nog.”

15 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    Leergeld betalen zal hij nog vaker doen, en wat panikeren ook. Elke renner maakt dat mee, zelfs doorwinterde profs. De manier waarop hij het dan achteraf nog deed is wel veelbelovend voor het seizoen dat komt. Ik denk niet dat iemand daar verwachte dat Evenepoel daar na zo'n inspanning nog eens een paar aanvallen in de slotkilometers kon plaatsen. 5e is een bijzonder mooi resultaat na zo'n dag, je ziet ook dat hij wel erg diep is gegaan. Proficiat !
  • Aniana Corneille

    4 jaar geleden
    Super talent waar we nog jaren gaan van genieten..... Ik wacht achter de eerste clash tss Remco en VDPoel…… de 2 beste renners ooit!!
  • frank veus

    4 jaar geleden
    Straffe gast . Proficiat
  • Guy Malfait

    4 jaar geleden
    Mooie koers en wat een overweldigend landschap. Zoiets vind je niet (meer) in Europa.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    En van dit soort fouten leert hij. En hij leert snel. Ze gaan nog sterretjes zien, om hem te kunnen of maar te mogen volgen. Indien hij in de eerste waaier had gezeten had hij iedereen in de kliim uit het wiel gereden. Mooi zo. Proficiat.