President Donald Trump tijdens een rally in Des Moines, Iowa.
Volledig scherm
President Donald Trump tijdens een rally in Des Moines, Iowa. © Photo News

Impeachment Trump: senaat stemt tegen verhoor nieuwe getuigen, finale stemming woensdag verwacht

In het impeachmentproces tegen de Amerikaanse president Donald Trump sloten de Republikeinen - die in de Senaat over een meerderheid beschikken - vandaag de rangen en blokten ze het verhoor van nieuwe getuigen af. De finale stemming over de schuldvraag van Trump zal echter pas volgende week woensdag plaatsvinden. Naar verwachting wordt hij vrijgesproken.

12 reacties

  • Marcel De Smet

    4 jaar geleden
    @ Guido. Groot gelijk wat hij schrijft al is dit waarschijnlijk niet zijn bedoeling. Om enig resultaat te bereiken in een groep is er wel degelijk een gelijkgestemde discipline nodig. Niets mis mee. Eendracht maakt Macht, toch? Welnu, ben je voorstander van een harde discipline moet je in de Republikeinse groep gaan zoeken. Voor lijkenpikkers en kadavergravers moet je bij de Democraten zijn.
  • Thomas Bruyninckx

    4 jaar geleden
    Perfect! Afgang aan degenen die zo laag gevallen waren om trump te willen afzetten als president. 4 jaar erbij. Wen er al maar aan. Enigste president (Bush ook wel)met ballen aan zijn lijf ipv al die andere sissies die gewoon niks doen.
  • Serge Surmont

    4 jaar geleden
    Het achterhouden van hulp is geen misdrijf, doch enkel als instrument gebruikt om informatie te bekomen! Goed zo Trump!
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    VS blijft een raar land waar rechtszaken in de politieke arena worden beslist zonder appelmogelijkheden bij een "echte" rechtbank. Goed voor de stabiele en geniale president zoals hij zichzelf noemt, maar een ramp voor dee VS en de wereld. Verontrustend dat zoveel mensen, ook hier, in hem blijven geloven!
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Wat een luizige oneervolle manier om toch maar president te kunnen blijven. Echt niks om trots op te zijn dat men een loopje moet nemen met de rechtspraak en de democratie zo openlijk met de voeten moet treden. En dan maar hopen dat de meeste Amerikanen het tegen november allemaal vergeten zijn. Het Amerikaans eergevoel en patriottisme is ook niet meer wat het geweest is.