De nieuwe ‘koninklijke opdrachthouder’ Koen Geens (CD&V) staat de pers te woord.
Volledig scherm
De nieuwe ‘koninklijke opdrachthouder’ Koen Geens (CD&V) staat de pers te woord. © Photo News

Peiling: helft Vlamingen wil weer naar stembus

Een op de twee Vlamingen wil dat er nieuwe federale verkiezingen komen. Dat blijkt uit een peiling van Het Nieuwsblad bij 1.800 Belgen. Gevraagd naar de schuldigen voor de huidige politieke situatie wijzen vier op de tien Vlamingen naar N-VA, drie op de tien naar PS. "Erg verrassend", zegt politicoloog Carl Devos (UGent). "Het zegt iets over hoe de mensen naar deze formatie kijken."

124 reacties

  • lucien Noreilde

    4 jaar geleden
    Belgiê kapot maken ? het systeem is tot op de draad versleten , stop uitbuiting , en onrechtmatige verdeel sleutel eerlijk naast elkaar leven , goed nadenken Vlaams blok & NVA kunnen op zichzelf niet stemmen ???
  • Neyt Erik

    4 jaar geleden
    De NVA wil helemaal geen regering meer vormen,is toch duidelijk,men wil gewoon Belgie kapotmaken,en een scheiding Vlaanderen= Walonie.Met medewerking van CD&V natuurlijk.Ik begrijp niet dat de Vlamingen dat niet kunnen of willen zien.
  • jean battheu

    4 jaar geleden
    Geens ! Stop met rond en in rondjes te lopen. Pure tijdverspilling ! De Vlamingen willen nieuwe verkiezingen. Heeft hij dat nu nog niet verstaan ?
  • Rik Vrachten

    4 jaar geleden
    Snap niet dat nog zo veel Vlamingen geloven in die Waalse nonsens ? Wallonië heeft al tijd zat gehad om zich op economisch vlak zowat op de hoogte van Vlaanderen te heisen . Maar nee zijn vertikken dat blijkbaar en blijven maar gedeeltelijk leven op de transfers ! Denk toch dat vele anti NVAers niet werken in de privé sector ? De NVA heeft de loonkost verminderd en dat is zéér goed voor onze bedrijven + werkgelegenheid ! Onder enkel de leiding v.d PS zal dat weer snel sneuvelen !!!
  • dirk janssens

    4 jaar geleden
    Graag nieuwe verkiezingen!