© RR

COLUMN. Bam Bam Balie

Sommige figuren uit het wereldje van misdaad en justitie doen wel heel erg hun best om in onze wekelijkse column opgevoerd te worden.

Joris Van der Aa

Advocaat Omar “you can take the boy out of the ghetto but you can't take the ghetto out of the boy” Souidi bijvoorbeeld, is er deze week opnieuw in geslaagd zichzelf tot hét gespreksonderwerp in het justitiepaleis te bombarderen. De flamboyante helft van het kantoor Souidi & Souidi duikt op als achtergronddanseresje in de eerste videoclip van Jill de Greef, de Vlaamse versie van Paris Hilton die de diepzinnige wereldhit Bam Bam op de wereld losliet. In de clip zien we een Swingende Souidi als sfeermaker in het klasse-etablissement La Suite op de Antwerpse Waalsekaai, geflankeerd door blonde bimbo Jill en haar chihuahua Juicy. Wie goed naar de clip kijkt, herkent in de barman niemand minder dan Besart B., de ex-agent die beschouwd wordt als het kopstuk van de flikkenbende van Toby en Sproetje én cliënt van het kantoor Souidi & Souidi. Onze bronnen bij de balie melden ons dat ze stafhouder Marco Schoups hebben moeten beademen na het bekijken van de videoclip van Bam Bam Jill. “Het blijft bang wachten op het moment dat Souidi zelf aan het zingen slaat”, aldus een van de getraumatiseerde secretaresses die de beademing op de stafhouder heeft moeten uitvoeren. “Ik zie het al voor me: mr. Omar die zijn vrouw verrast met een eigen versie van The Way To Your Heart van Soulsister.”

© Youtube

De verleiding is groot om ook Johan Platteau opnieuw een eervolle vermelding te gunnen. De golfende advocaat van de Kasteelmoord reisde nog niet zo lang geleden af naar Marokko om er een bezoekje te brengen aan een vermeende hoofdrolspeler van de Antwerpse mocro-maffia. Opgewonden als een kind in een snoepwinkel fotografeerde hij zijn geliefde achter het stuur van de Rolls Royce van de gangsterbaas. Klein verschilletje met Souidi. Die zou zelf achter het stuur van de Rolls zijn gaan zitten.

Wie zich níét op golfbanen ophoudt of danspasjes ten beste geeft in het gezelschap van doorluchtige dames, is advocaat Koen De Backer. “Koen wie?”, vraagt u zich ongetwijfeld af. Koen De Backer is de gewezen rechterhand van procureur-generaal Yves Liégeois. Na tien jaar trouwe dienst maakte De Backer de overstap naar de advocatuur. Momenteel werkt hij als stagiair in het kantoor van mr. Christian Clément. De Backer manifesteert zich niet alleen als specialist strafrecht, hij heeft ook bewezen dat hij een authentieke raadsman is die zich het lot van zijn cliënt echt aantrekt. Zo organiseerde hij een fundraising voor zijn cliënt Bernard Somville, die in de financiële ellende was beland door een brand aan zijn volkstuintjes in Brecht. De Backer kon de NMBS er ook van overtuigen om de schulden van zijn cliënt uiteindelijk kwijt te schelden. Ook de afbraak van de volkstuintjes, zoals bevolen door de rechter, ging niet door omdat de NMBS zich liet overtuigen om Bernard en de tuinders te sparen.

“We zijn hem eeuwig dankbaar”, liet Bernard aangedaan weten. “Dat mag ook weleens in de krant.”

Bij deze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER