Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Cultura RF

4 op 10 Belgische e-mailadressen gehackt: doe zelf de test

Vandaag is het ‘Change Your Password Day’, een dag waarop gehamerd wordt om een sterk wachtwoord te kiezen en het minstens een keer per jaar te veranderen. En dat is nodig, blijkt uit een nieuwe online test van Baloise Insurance. Uit de eerste resultaten blijken 4 op de 10 Belgische e-mailadressen gehackt.

12 reacties

  • Jurgen Aerts

    4 jaar geleden
    Heb daar een willekeurig adres ingevuld , is veilig . Wellicht bestaat dat email adres niet eens ...
  • rosy van leuven

    4 jaar geleden
    Lijkt mij idd een manier om aan je E-mail adres te geraken!...
  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Overal dien je een e-mail adres achter te laten, ga daar eens nakijken wie die lekt . En Yahoo is altijd al een puinhoop geweest..
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    ach als de echte harde hackers er aan beginnen zijn er bij iedereen wel gaten te vinden waarlangs ze aan je gegevens kunnen komen !en vanuit de politiek en andere wordt het gebruik van de computer ons meer en meer opgedrongen zelfs om te betalen en vele andere zaken ! waarbij ze met de oudere totaal geen rekening houden mijn moeder van 92 moet plots dingen doen via de pc waar ze niks van snapt en dan verschieten ze dat er zoveel oudere worden opgelicht en hun spaargeld plots zien verdwijnen !
  • Ronny Severeyns

    4 jaar geleden
    Gezond verstand is nog steeds de beste firewall voor de meeste mensen. Enkel tenzij je rechtstreeks geviseerd wordt door een echt goede hacker heb je meer nodig dan een standaard beveiligingsprogramma.