Direct naar artikelinhoud
Euthanasieproces

Moeder van Tine Nys in coma na hartstilstand: familie opnieuw getroffen na euthanasieproces

De vader en de twee zussen van Tine Nys op een rechtbanktekening van Igor Preys.Beeld Belga

De moeder van Tine Nys (38), de vrouw om wie het euthanasieproces de voorbije twee weken draaide, heeft gisterenavond een hartstilstand gekregen. 

en

Ze wordt sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Dat bevestigt Joris Van Cauter, de advocaat die de familie Nys bijstond tijdens het euthanasieproces, aan de redactie van Het Laatste Nieuws.

“Of de hartstilstand een rechtstreeks gevolg is van het proces weet ik niet, maar het zal er geen goed aan hebben gedaan”, zegt advocaat Joris Van Cauter aan HLN. Hij kreeg het slechte nieuws zelf te horen van de familie Nys, die hij de voorbije twee weken bijstond op het assisenproces, dat draaide rond de euthanasie van Tine.

De moeder van Tine was de voorbije twee weken niet aanwezig op het proces om medische redenen. “Feit is dat dit assisenproces zwaar ingehakt heeft op de familie”, aldus Van Cauter. “Het ging al niet zo goed met de moeder van Tine, en dan volgden er insinuaties langs alle kanten dat ze zich verschool achter een ziekte om niet op het proces aanwezig te moeten zijn. Totaal ongepast, en met zware gevolgen voor de familie.”

De familie ‘verloor’ het proces, omdat de drie artsen over de volledige lijn werden vrijgesproken. “Dat gezin is uitgewrongen en geradbraakt na de voorbije twee weken. Blijkbaar kan alles in assisen. Hoe hard er op die familie is gebasht, is ongezien”, aldus de strafpleiter.

Video wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...