© BELGA

Quinten Hermans pakt de bloemen in Scheldecross voor beloften

De Scheldecross voor beloften in Antwerpen werd zaterdag een prooi voor Quinten Hermans. De Europese kampioen haalde het voor wereldkampioen Eli Iserbyt en zijn Telenet Fidea Lions-ploegmaat Nicolas Cleppe. Iserbyt blijft riant aan de leiding in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, met 3:39 voorsprong op Cleppe.

De Nederlander Gosse van der Meer nam de beste start op Linkeroever en zette de andere beloften onder druk. Maar lang zou dat niet duren, want ook Yannick Peeters en Nicolas Cleppe lieten zich vooraan zien in de eerste ronde.

Peeters voelde zich duidelijk in zijn sas en nam enkele lengtes voorsprong, hij greep de volle buit met de bonusseconden in de tweede ronde. Iserbyt pakte 10 seconden en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het klassement.

Peeters bleef op kop, een groepje met Cleppe, Hermans, Iserbyt en Adam Toupalik volgde op een handvol seconden. Al snel was het liedje ook uit voor Peeters en werd een kopgroep van vier gevormd: Iserbyt, Hermans, Cleppe en Toupalik. Iets voor halfweg cross zou ook Jelle Schuermans nog vooraan aanpikken.

© BELGA

Met nog twee ronden voor de boeg was het Hermans die versnelde, waarna Iserbyt het gat moest dichten. Met drie gingen ze de voorlaatste ronde in. Cleppe nam even de kop, maar door een foutje kwam Hermans aan de leiding en met een kleine voorsprong ging hij de slotronde in. Een bonus die hij niet meer afstond en aan de finish hield hij tien seconden voorsprong over op Iserbyt, goed voor zijn zesde zegeruiker van dit seizoen.

Hermans: “Opsteker na pech van vorige week”

Ontgoocheling overheerste vorige week bij Quinten Hermans na de twee tweede plaatsen in Essen en Overijse, in Antwerpen nam hij revanche en liet hij rivaal Eli Iserbyt achter zich. “Aanvankelijk keek ik een beetje de kat uit de boom”, stelde hij. “Vorige week heb ik twee keer geprobeerd om de wedstrijd van bij de start in handen te nemen en wou ik die zege, maar ik kreeg twee keer af te rekenen met pech.”

“Nu heb ik het lang vanop afstand bekeken. Nicolas Cleppe reed voor me in de zandstrook in de voorlaatste ronde. Ik wou het gaatje laten en hem laten wegrijden, maar hij maakte een foutje waardoor ik op kop kwam. En dan heb ik niet meer omgekeken en met die kleine voorsprong bleef ik op kop. Na die stomme pech van vorige week is dit echt wel een opsteker.”

Zondag wacht de Wereldbeker in Namen. “Normaal gezien ben ik de tweede dag altijd beter”, lachte hij. “Dus ik hoop morgen ook een goede zaak te doen. Ik kijk uit naar die wedstrijd, heb me bewust de voorbije week ook wat rustig gehouden om nu te scoren.”

© Photo News

Iserbyt tevreden: “Zand is mijn ding niet”

Iserbyt kon leven met de tweede plek. “Zo’n parcours zoals in de Scheldecross ligt me gewoon niet goed”, zei hij. “Zand is mijn ding niet. Natuurlijk wou ik wel winnen, maar Quinten nam in die loopstrook een gaatje toen ik net in derde positie reed. Het gat was toen te groot om nog te dichten en ik heb toen vooral mijn tweede plaats veiliggesteld. Ik onthoud het positieve van deze cross: ik vergroot mijn voorsprong in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee en ik heb niet al te veel krachten verspild met het oog op de Wereldbeker van zondag. Voor mij is dat toch wel dé belangrijkste cross van dit weekend omdat ik in de Wereldbeker nog iets recht te zetten heb en omdat het parcours me daar ook beter ligt.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer