© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen slikt derde verlies op rij bij Patro Eisden

Lierse Kempenzonen liep zaterdagavond op bezoek bij Patro Eisden op een derde nederlaag op rij. De Pallieters hadden veelvuldig balbezit in Limburg, maar botsten op een stevige muur. Een kwartier van het einde kregen de Lierenaars het deksel nog op de neus.

Kurt Guldentops

Na zijn 0 op 6 dringend jacht maken op punten. Dat was de lastige opdracht waarmee Lierse Kempenzonen naar Maasmechelen afzakte. Voor zijn missie bij het nummer drie in het klassement wijzigde de sportieve staf zijn basiselft op twee posities. De uit schoring terugkerende Jonathan Kindermans en Toon Janssen kwamen in de ploeg, Jasper Sols en Alessio Allegria werden dan weer geslachtofferd.

Afgaande op de heenmatch zou het voetbal voor mannen worden daar in het Maasland. Van uit een versterkte burcht met stevige fundamenten loeren op dat ene appeltje dat uit de kast valt. Het nu al maanden het succesrecept van Patro Eisden en het werd ook zaterdagavond opnieuw warm geserveerd. Niet toevallig was dan ook de eerste mogelijkheid voor Lierse, maar een plaatsbal van Allach ging nipt naast. De Pallieters hadden ook nadien nog veelvuldig de bal, maar de betere kansen waren toch voor de thuisploeg. Renson knikte na hoekschop een vrije kopkans naast en ook Mombongo was op voorzet van Azevedo net iets te onhandig met het hoofd. Met een harde schuiver van Reuten, netjes gepareerd door Rausin, trokken beide teams zonder doelpunt de rust in.

Ook na de pauze bleven kansen een schaars goed. En veranderde het beeld van de match niet of nauwelijks. Lierse wel veelvuldig met de bal, maar met te weinig creativiteit om het Limburgse gewapende beton uit mekaar te spelen. En dus viel het doelpunt een kwartier van het einde aan de overzijde, waar Mombongo een hoekschop staalhard in doel kopte. Met de inbreng van Allegria, Smolders en Boulaouali probeerden de Pallieters het tij nog te keren, maar echte doelkansen volgden niet meer.

En dus komt Lierse Kempenzonen steeds meer in nauwe schoentjes te zitten na zijn recente 0 op 9. Komend weekend is het met het mes op de keel nu helemaal van moeten voor de Pallieters.

PATRO EISDEN: Belin, Kenne, Renson, Corstjens, Swerten, Carratta, Reuten, Baeten (78’ Alessandro), Azevedo, Brouwers, Mombongo

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Wils, Santermans, Nelissen, Janssen (80’ Smolders), Buyens, Allach (66’ Allegria), Kindermans, Samyn (82’ Boulaouali), Vermeiren

DOELPUNT: 76’ Mombongo 1-0

GELE KAARTEN: 90’ Carratta

RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy

TOESCHOUWERS: 1.000

MEER OVER Jupiler Pro League

Meer sportnieuws