© Google Street View

Huizen geëvacueerd nadat container omkantelt

Een oplegger met container is vrijdagavond gekanteld in de Essenstraat in Antwerpen-Noord. Enkele huizen werden uit voorzorg geëvacueerd, maar uiteindelijk kon de container zonder al te grote schade weer rechtgezet worden.

inke

De container werd door de huurders wellicht niet goed ingeladen, waardoor het gewicht op één zijde terechtkwam en de oplegger kantelde. Het gevaarte steunde enkel nog op de koppeling van de oplegger. Omdat het risico bestond dat de koppeling het zou begeven en de container grotere schade zou veroorzaken, ook aan de aanpalende woningen, werd een takelfirma gevorderd om de oplegger recht te trekken.

De civiele bescherming kwam ter plaatse om de lading waterverf, die intussen uit de container aan het lekken was, over te laden. De Essenstraat werd afgesloten en de huizen ter hoogte van de container werden geëvacueerd.

Uiteindelijk kon de container worden rechtgetrokken en de lading overgeladen zonder verdere schade. Een controle in de loop van de nacht bevestigde dat de situatie opgelost was. Er lekte ook geen verf meer uit de container.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER