Politie vindt acht transmigranten in koelwagen langs ring in Geel

Op de Westelijke Ring in Geel aan het containerpark heeft de politie zondag om rond 6.15u een koelwagen met daarin acht transmigranten aangetroffen, zeven Irakese mannen en één Iranese man. De noodoproep kwam vanuit de koelwagen zelf.

bvdl

“Alles is begonnen met een noodoproep vanuit de koelwagen”, zegt Joris Jutten, officier van de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout. “Iemand heeft het noodnummer gebeld met de melding dat ze daar vast zaten.”

“Via een mastbepaling hebben we kunnen nagaan dat de oproep afkomstig was van de Westelijke Ring. Toen we ter plaatse kwamen, stond er een trekker met een oplegger, een koelcel. Samen met de brandweer hebben we die oplegger opengebroken. We vonden in de container acht mensen, transmigranten, die er verkleumd bij zaten.”

De hulpdiensten hebben de acht personen van wie de nationaliteit nog niet bekend is, naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Zes personen zijn na onderzoek onmiddellijk met de politie meegegaan, twee anderen hadden iets meer verzorging nodig.

“De acht verstekelingen, allemaal volwassen mannen, zitten momenteel op het commissariaat”, zegt Joris Jutten. “We nemen van iedereen vingerafdrukken en foto’s en maken de info over aan de Dienst Vreemdelingenzaken. De truck met oplegger had Spaanse nummerplaten. Van de vrachtwagenchauffeur was er zondagochtend geen spoor. Ook dat moet verder onderzocht worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER