Reeks van Ronaldo blijft duren: Juventus legt de druk opnieuw bij Inter na eenvoudige zege

Juventus heeft zondag de voetbalnamiddag in de Serie A geopend met een 3-0 zege tegen Fiorentina. Twee strafschopdoelpunten van Ronaldo en een goal van Matthijs de Ligt volstonden voor de Oude Dame. Juve loopt zo voorlopig opnieuw zes punten uit op eerste achtervolger Inter, dat later zondag (om 20u45) nog naar Udinese trekt. Lukaku en co verloren de voorbije weken terrein in de Italiaanse titelstrijd met drie draws op rij.

Juventus liep voor rust lange tijd tegen een Florentijnse muur aan tot Pjanic in het slot van de eerste helft zijn schot in de zestien tegen de hand van Fiorentina-verdediger Pezzella zag gaan. Ref Pasqua wees - na overleg met VAR - naar de stip en Ronaldo faalde niet, 1-0.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een tweede elfmeter toen Betancur lichtjes tegen het gras werd gewerkt door Ceccherini. Opnieuw zette Ronaldo zich achter de bal en opnieuw ging hij tegen de netten, 2-0. Goed voor zijn 50ste goal voor Juve, in 70 matchen. Bovendien scoorde hij al voor de negende match op rij, wat hij eerder al deed in Spanje en Engeland.

Het slotwoord was voor recordaankoop Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger knikte in blessuretijd een hoekschop van Dybala in doel, goed voor zijn tweede goal van het seizoen.