Twee mensen neergestoken in Londen, politie spreekt van terreur

In Streatham, in het zuiden van Londen, zijn zondagmiddag verschillende mensen neergestoken. De politie houdt rekening met een terreurdaad. De dader is doodgeschoten door de politie.

TG

De dader stak de slachtoffers neer aan een supermarkt in Streatham, in het zuiden van Londen. Omwonenden hoorden geschreeuw en zagen bloedende mensen. Kort nadien hoorden ze schoten.

Wie de slachtoffers zijn en wat hun toestand is, is op dit moment nog niet duidelijk. Op de stoep voor de supermarkt staat alleszins een kinderwagen. Volgens getuigen zou een jonge moeder een van de slachtoffers zijn, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In eerste instantie werd gezegd dat de dader mogelijk een valse bommengordel droeg, maar dat wordt nu tegengesproken.

Toen de verdachte wilde vluchten, is hij door de politie neergeschoten. Hij is overleden zo is intussen bevestigd, bevestigt de Metropolitan Police.

Een verpleegster die in de buurt was, zei: “Een man ging een winkel binnen en pakte een mes en begon mensen te steken. De winkelier probeerde het mes af te nemen, maar hij ontsnapte en stak een vrouw op een fiets. Met een groot mes.”

“Ik zag drie mensen die gewond waren geraakt”, zegt ze nog.

Een andere ooggetuige zei: “Eén vrouw werd in de rug gestoken en één man in de buikstreek.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Er is ook een luchtambulance in de buurt geland.

De politie houdt rekening met een terreurdaad en vraagt iedereen om de buurt te vermijden.

In Londen gebeurden de voorbije jaren verscheidene terreuraanvallen met doden en gewonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER