Helen Oakley weent bij het zien van de verwoesting.
Volledig scherm
Helen Oakley weent bij het zien van de verwoesting. © Facebook

Vrouw schreeuwt het uit na brutale houtkap: “Ze hebben al onze koala’s gedood”

Koala’s hebben het in Australië al niet onder de markt door de vele bosbranden. Maar wanneer de buideldieren de onmetelijke vuurzee hebben overleefd, komen er nieuwe gevaren op hun pad. Er zijn hartverscheurende beelden opgedoken van koala’s die zijn omgekomen bij een ‘routineuze’ bomenkap in deelstaat Victoria. Een filmpje van een wenende vrouw die door het verwoeste gebied loopt, maakt veel emoties los.

27 reacties

  • Willy CAUBERGS

    4 jaar geleden
    Het is wel door dit gedachten goed van groen beleid dat het zover is gekomen !!! De media fiets hier rustig rond het echte probleem een duidelijk beleid dat er al eeuwen bestond is een tiental jaar afgeschaft met de gevolgen die we nu kennen !!! En nu wat koala's opvoeren waar eigenlijk zij die hardst roepen schuldig aan zijn !!
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Wie heeft daar zoiets toegelaten wie is die beul we zijn bezig heel onze planeet om zeep te helpen!
  • eric maier

    4 jaar geleden
    deze regering in Australie houd op geen enkele manier rekening met de natuur, klimaat en alles wat ervan leeft. Neen, buiten zaken als dit, hebben ze nog miljarden geinvesteerd in de mijnbouw, weigeren om wind en zon energie op te zetten terwijl ze wind en zon in overvloed hebben. Bij de branden liep de premier als een toeristische bloemzak rond in de getroffen gebieden, terecht bespuwd en uitgescholden door de bewoners die in de steek werden gelaten. De premier beveelt ook houtkap
  • Frederik Lootens

    4 jaar geleden
    Ik ben allesbehalve 1 groenen,maar das meer dan erover. Dit is ontolereerbaar ,schandelijk,verwerpelijk,moorddadig,en schending v de mensheid. Daar moet Europa eens tonen waarvoor het staat.Maar zoals gewoonlijk nul reactie.
  • sofie hullebroek

    4 jaar geleden
    Ik ben beschaamd in mijn eigen soort!
  1. “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?
    PREMIUM

    “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?

    De Nederlandse gemeente Houten vraagt baasjes om hun katten ’s avonds binnen te houden, vooral tijdens het broedseizoen van weidevogels. Poezen richten immers ernstige schade aan in het vogelbestand. En een Duits stadje heft zelfs een fikse boete als je kat bijvoorbeeld een kuifleeuwerik doodt. Ecoloog Chris Smit en kattendeskundige Liesbeth Puts leggen uit waarom die regels er komen en wat je als baasje kunt doen. “Sommigen denken dat hun kat per se ’s nachts naar buiten moet. Maar dat hoeft helemaal niet.”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.