camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Auto rijdt met hoge snelheid over rotonde en maait voetganger omver in Jette

Een 30-jarige bestuurder die de controle over het stuur verloor, is zondagochtend in Jette met zijn wagen over een rotonde gereden en schepte daarbij een voetganger op. Het slachtoffers is overleden. Na het ongeval nam de chauffeur de vlucht. Hij is intussen opgepakt.

Het ongeval gebeurde om 5.16 uur ’s morgens. De wagen kwam vanuit de Charles Woestelaan en ging met hoge snelheid dwars over de rotonde op het Philippe Werieplein in Jette. Daarbij raakte hij eerst een betonnen boordsteen en enkele bomen. Aan de andere kant van de rotonde maaide hij een wandelaar omver. Het slachtoffer stierf ter plaatse, zo bevestigt het Brusselse parket.

De passagier in de wagen raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gevoerd. “De bestuurder vluchtte te voet weg. Hij is zondagmiddag opgepakt en van zijn vrijheid beroofd”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket.

Het parket stuurde het labo en een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te bepalen. Maar het staat vast dat hoge snelheid zeker mee aan de basis lag. De bestuurder heeft ook een drugs- en alcoholtest moeten afleggen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. (rdb,jhw,tg)