De Belgen deden niet meer voor de zege op het WK in Dübendorf
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgen deden niet meer voor de zege op het WK in Dübendorf © Photo News

Onze chef wielrennen ziet Belgen niet snel de macht teruggrijpen: “Nederland, crossland”

WK veldrijdenThibau Nys, Lennert Belmans, Emiel Verstrynge: zij waren de Belgen van het WK veldrijden in Dübendorf. Goud, zilver en brons bij de junioren, daar doen we het dit jaar mee. En verder: de oppermachtige Mathieu van der Poel, een stoet aan loze beloftes en de deconfiture van Sanne Cant.

4 reacties

  • Charles Decaluwe

    4 jaar geleden
    Luc, niet dromen. Er telt maar 1 plaats, en die hoef ik niet te noemen. Nederland de renners en een beleid/opleiding, België de wedstrijden.....
  • Luc Bruynseels

    4 jaar geleden
    De profs bleven wat onder de verwachtingen maar ze zijn wel alle 7 binnen de eerste 10 gefinished. Dat is bij de Nederlanders niet het geval.
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Dit zat er reeds lang aan te komen,gedrochten als Telenet, crosscoach , UCI,hebben de deelnemers een marionet gemaakt, waar enkel startcenten belangrijk zijn! 15000€ de beste en voor nummer 37 nog 50€ ! Uitgebuit door de media en eigen belangen, die slapend rijk worden van het crosscircus! Het niveau is aangepast, Nederland rijd om te winnen, de Belgen om startcenten en gewoon om erbij te zijn!
  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Mathieu is een fenomeen, die prijkt in de top ongeacht de discipline.. Top 10 bij elite mannen, waren 7 belgen dus België is ook wel een 'crossland'. De junioren hebben ook wat in petto qua talent. Enkel bij de vrouwen, zijn er weinigen die op topniveau presteren en de nederlandse dames zijn net iets vaardiger, sneller of meer gedreven. Maar goed, laat ons focussen op wat en wie we wél hebben!