Volgens Jean-Luc Crucke is de MR wel degelijk bereid om over het communautaire te spreken.
Volledig scherm
Volgens Jean-Luc Crucke is de MR wel degelijk bereid om over het communautaire te spreken. © BELGA

MR slaat deur voor communautaire hervormingen niet volledig dicht: “Iedereen weet dat er renovatie van de staat moet komen”

Waals minister voor Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) zegt dat zijn partij bereid is over alles te spreken, het communautaire incluis. "Dat er een renovatie van de staat moet komen, weet iedereen, ook MR", zei hij in De Ochtend op Radio 1, al benadrukte hij wel dat een staatshervorming voor MR op dit moment "niet dringend" is.

55 reacties

  • j hendrickx

    4 jaar geleden
    MR zou beter opstappen
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Hij wil er zeker voor zorgen dat MR door NVA niet aan de kant word geschoven.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Integendeel, Roger Duyssens, er moet net een volledige regionalisering komen van alle bevoegdheden, met uitzondering van bv. defensie. En elke regio moet een eigen sociaal-economisch-fiscaal beleid kunnen voeren met eigen financiële verantwoordelijkheid. In tegenstelling tot wat guido Bervoets beweert, hoeft Wallonië helemaal niet te wachten op Vlaanderen voor klimaatmaatregelen. Zij hebben natuurlijk wel het geld nodig uit Vlaanderen, elk jaar 8,3 miljard euro.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Beleid voeren, regeren, is voorzien (gouverner c'est prevoir). De beleidsvoerders van 10, 20, 30, jaar geleden hebben niet voorzien dat er een situatie ging kunnen ontstaan waar er geen meerderheid kon gevormd worden. Ze hebben voor dergelijke situatie nooit een noodprocedure uitgewerkt. Er is altijd een meerderheid nodig voor een regering te vormen, voor nieuwe verkiezingen uit te schrijven, en voor zoveel meer zaken.
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Voor mij hoever en geen communautaire hervormingen, geen confederalisme, maar wel dat iedereen zijn eigen rekeningen betaalt. Solidariteit moet er zijn maar niet decennia lang een ongedekte cheque geven zonder enig teken op verbetering en om ons dan nog in de hand te bijten ook.