Li Wenliang was een van de eersten die waarschuwden voor het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
Li Wenliang was een van de eersten die waarschuwden voor het nieuwe coronavirus. © Reuters/RV

Oogarts die waarschuwde voor coronavirus en meteen werd opgepakt zelf ook besmet: “Snellere openheid was beter geweest”

Li Wenliang is een van de acht klokkenluiders die in december waarschuwden voor het nieuwe coronavirus. De Chinese overheid ontbood hem meteen om hem op de vingers te tikken, schrijft de New York Times. Wenliang kondigde dit weekend aan dat hij zelf ook besmet is met het virus.

18 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    R.I.P. Doctor Li. We zien vandaag enkel het topje van de ijsberg. Er is geen remedie tegen het virus.
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Een typisch voorbeeld v/d grootmogendheden op deze wereld, als er ergens iets misloopt proberen ze het onder de mat te vegen en als dat niet meer lukt te minimaliseren, want hun politici zijn toch de supermensen op deze wereld, he. Als dit in een van onze westerse landen voorvalt gaat dit direct , of toch bijna, aan de grote klok en worden er meestal maatregelen getroffen om die plaag te bestrijden, met uitzondering van hun "politiek correcte" zaken die blijven maar aanmodderen.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Natuurlijk hebben ze dat met alle middelen en treken willen onder de mat vegen, iedereen die iets wist moet zwijgen of het werkkamp, alleen heeft het virus niet willen luisteren en nu geven ze show zodat ze hun producten kunnen blijven verkopen in het buiten land en de aandeelhouders en sjoemelaars gerust te stellen.
  • Paul Van Hooland

    4 jaar geleden
    MOEST een verklaring ondertekenen , zegt genoeg toch .
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    we hebben alle europeanen met een airbus 380.de airco van een 380 is een gesloten systeem waar de lucht tot 45-50 keer gerecycleerd wordt en deze door heel het toestel wordt geblazen voor het wordt ververst.de piloten ademen dezelfde lucht, een filter staat er niet op.(daarom heb je zo dikwijls hoofdpijn na een lange vlucht) maw één besmette op die vlieger , iedereen besmet.dus iedereen in quarantaine? En de bemanning? Die ook?ongelooflijk.