Opdoffer voor KV Mechelen: doelman Thoelen minstens half jaar out met kruisbandblessure

KV Mechelen zal het de rest van het seizoen zonder eerste doelman Yannick Thoelen (29) moeten stellen. Thoelen scheurde de voorste kruisbanden van zijn rechterknie tijdens de openingsfase van KV Mechelen - AA Gent en moet geopereerd worden.

tsfn

VIDEO. KVM-doelman Yannick Thoelen moet na één minuut kermend van de pijn gewisseld worden, vrees voor kruisbandblessure

Iedereen wist eigenlijk al hoe laat het was, toen Yannick Thoelen kermend van de pijn bleef liggen na het doelpunt van Roman Bezus op vrije trap. Er kwam geen contact aan te pas en dat maakt de blessure des te pijnlijker. Thoelen verdraaide zijn knie en werd afgevoerd. In het ziekenhuis werd bevestigd: gescheurde kruisbanden.

Binnenkort wordt de KV-goalie geopereerd, daarna wacht hem een revalidatie van zes tot acht maanden. Tegen Gent nam Bram Castro (37) de plek van Thoelen in. Ook de jonge doelman Sofiane Bouzian (19) zit nog op de Mechelse reservebank.

AA Gent, dat toevallig ook de vorige club is van Thoelen, stak de doelman een hart onder de riem via Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk ook:

Samenvatting KV Mechelen-AA Gent

MEER OVER KV Mechelen