Easy fit food: de lekkerste gezonde recepten van foodblogster Charlot Pauwels
Fit zijn kan niet zonder gezonde voeding. Volgens foodblogster Charlot Pauwels zit alles ’m in de balans: “Zin in frietjes? Geniet ervan! Maar eet ze met mate.” De 27-jarige Oostendse zweert niet bij diëten, wel bij evenwichtig eten. En ja, daar horen ook koolhydraten en vetten bij.
Wie is ze?
Alles in de juiste proporties
Charlot Pauwels heeft al twee jaar lang de foodblog Cook a lot en geeft kookles in avondschool in Oostende: “De kern van mijn recepten is evenwichtige voeding waarbij je niets hoeft te laten. Koolhydraten worden vaak gezien als dikmakers, maar je hebt ze nodig voor energie. Net zoals vetten. Alle macronutriënten in de juiste hoeveelheden eten is wat zorgt voor balans. Een algemene richtlijn is 35-30-30: een maaltijd bestaat het best uit 35 procent koolhydraten, 30 procent eiwitten en 30 procent vetten.” Maar er is ook plaats voor cheats. “Mensen grijpen graag naar zoet. Ik stop ze in een gezonder jasje.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageeremiel wouters
raf stevens