© EPA

Leipzig knoopt opnieuw aan met winst, Hazard alweer onderuit

RB Leipzig is aan een onwaarschijnlijk seizoen bezig. De promovendus verloor pas vorige week een eerste keer, tegen het nietige Ingolstadt. Maar de revelatie van het seizoen herpakte zich dit weekend met een simpele overwinning.

rahe

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Bundesliga!

RB Leipzig 2-0 Hertha Berlijn

De verrassende promovendus heeft goed gereageerd na het verrassende verlies van vorige week. Thuis tegen de nummer vier knoopte het nieuw aan met een zege. Bij de bezoekers moest Weiser al na tien minuten noodgedwongen naar de kant. Leipzig ging op zoek naar de voorsprong en vond die vlak voor rust. Werner werkte de openingstreffer tegen de touwen.

Hertha greep in aan de rust met de inbreng van Darida, maar het mocht niet baten. Orban verdubbelde op het uur de voorsprong en zette zo meteen de eindstand op het bord. Leipzig loopt zo voorlopig drie punten uit op Bayern München, dat later dit weekend in actie komt.

Augsburg 1-0 Borussia Mönchengladbach

Het is niet het seizoen Thorgan Hazard en co. Met onze landgenoot negentig minuten tussen de lijnen ging Mönchengladbach opnieuw onderuit, ditmaal op het veld van Augsburg. De wedstrijd leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar een kwartier voor tijd viel er dan toch een doelpunt. De bezoekende defensie liet zich ringeloren, Hinteregger zorgde voor de winnende treffer.

Door de nederlaag zakt Mönchengladbach naar de dertiende plaats in het klassement, een grote teleurstelling. Het ziet Augsburg over zich springen.

© BELGAIMAGE

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Bundesliga!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer