BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vierdaagse werkweek (met behoud van loon) voor oudere ambtenaren van start in Sint-Joost

Het gemeentepersoneel van 55 jaar en ouder in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node mag overschakelen op een vierdaagse werkweek met behoud van loon. De in 2019 aangekondigde maatregel is sinds vorige week van kracht, meldt de RTBF.

12 reacties

  • Freddy Madou

    4 jaar geleden
    Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft, wees gerust de grootste profiteurs zullen daarvan genieten niet het voetvolk, de naam sint Joost ten node de naam zegt al genoeg een zeer rijke gemeente, we leven langer maar na 40 jaar werken zijn de meeste versleten van op hun gat te zitten vastgeroest WD 40 is een zeer goed smeermiddel daarvoor.
  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    Het valt dadelijk op in welke gemeente het is!! Waar wonen de meeste allochtonen? En @ Johan Vervaeck : zeveraar! Dat is 1 grote be,de luierikken!! Ik werk al 33 als dakwerker!!! Ik zal u eens een maandje meenemen, en als zr bellen dat het binnenregent, neem ik niet op, want ik werk ook maar 6 dagen van de 7 !!!
  • Johan Vervaeck

    4 jaar geleden
    Dat is helemaal geen luiaards kweken Jean. Tot je 65 hou je dat zeker niet uit. De godganse dag, dag in dag uit, zittend, met je gezicht voor dat scherm, tot je helemaal gek bent. Heel goede maatregel om mensen langer aan het werk te houden, zonder dat ze ziek worden. Het zijn niet enkel bouwvakkers die het tot hun 60 niet kunnen uithouden. Als je al 40 jaar werkt met je ogen en je hersenen, komt daar ook slijtage op, zeker weten!
  • Yvan Van Nieuwenhuyze

    4 jaar geleden
    Voorbeeld functie ,zo kan je ze langer aan het werk houden !!
  • Freddy Sonnemans

    4 jaar geleden
    Daarom willen ze geen confederalisme. De Vlamingen betalen wel.