© rr

Seriemoordenaar Stephaan Du Lion blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van seriemoordenaar Stephaan Du Lion (55) uit Deurne opnieuw met twee maanden verlengd. De glazenwasser bekende vier moorden die in de jaren negentig gepleegd werden. DNA-onderzoek deed hem de das om.

blg

Du Lion werd in oktober 2018 aangehouden voor de moord op Ariane Mazijn (30). Haar vriend had haar lichaam op 17 juni 1992 aangetroffen in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ze werd gewurgd met een snoer en had ook verschillende snij- en steekwonden.

Du Lion, die glazenwasser van beroep is, kon aan de moord op Mazijn gelinkt worden via DNA. Dat werd na een veroordeling in 2015 voor een poging tot diefstal opgenomen in de databank van veroordeelden.

In september 2019 werd de vijftiger ook aangehouden voor de moord op Eve Poppe (38), opnieuw na een DNA-match. Zij werd op 9 september 1997 dood aangetroffen in haar appartement aan de Argentiniëlaan in de Antwerpse wijk Luchtbal. Ook zij bleek gewurgd met een touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek.

Du Lion bekende de moorden op Mazijn en Poppe en biechtte in oktober 2019 ook nog spontaan twee andere moorden uit de jaren negentig op. Het gaat om de moord op Lutgarda Bogaerts (28), die op 12 juli 1993 gewurgd met de snelbinder van haar fiets werd teruggevonden in de buurt van het Albertkanaal in Oelegem, en om de moord op Maria Van den Reeck (46), die op 9 december 1994 gewurgd werd met het snoer van een krultang in haar appartement aan de Stenenbrug in Borgerhout.

Er wordt nu nagegaan of Du Lion nog voor andere feiten in aanmerking komt. Het parket stuurde vorige maand een brief naar alle 113 politiezones in Vlaanderen en Brussel met de vraag om al hun onopgeloste zaken uit te spitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Stephaan Du Lion