© BELGA

Klacht en nietigverklaring voor goal in Virton niet aanvaard, Beerschot gaat in beroep

De storm rond Virton - Beerschot is nog niet gaan liggen. Beerschot diende na een omstreden doelpunt klacht in bij de KBVB en wil de match laten herspelen, maar dat werd niet aanvaard. De club van het Kiel gaat wel nog in beroep.

yala

LEES OOK: Beerschot dient klacht in en vraagt nietigverklaring na omstreden goal in Virton

Elke Beerschotter sprong bijna uit zijn vel toen Ribeiro de beslissende goal scoorde terwijl de scheidsrechter nog het muurtje aan het klaarzetten was voor een vrije trap. Kwaad of niet, het doelpunt telde en Beerschot verloor met 1-0 in Virton.

Het Professional Refereeing Department had al toegegeven dat ref Arthur Denil inderdaad het doelpunt had moeten afkeuren, maar besluit het daarbij te laten. De klacht van Beerschot wordt niet overgemaakt aan de Geschillencommissie en er zal ook geen verder onderzoek komen.

De verklaring: ‘Het Departement Arbitrage Profvoetbal is van oordeel is dat het een inschattingsfout van de scheidsrechter betreft, maar dat de scheidsrechter geen vergissing heeft gemaakt in de toepassing van de spelregels of “Laws of the game”.’

Beerschot wil het echter niet zomaar laten passeren en tekent beroep aan tegen deze beslissing bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners