Jakob Fuglsang.
Volledig scherm
Jakob Fuglsang. © AFP

Fuglsang ontkent ontmoeting met Ferrari, Italiaanse dokter heeft naar eigen zeggen geen banden met Astana

WielrennenWielerploeg Astana is in verlegenheid gebracht door publicaties in Noorse en Deense media over banden van de Deense wielrenner Jakob Fuglsang met dopingarts Michele Ferrari. “We zetten ons in voor de strijd tegen doping. Maar er is nog geen procedure gestart tegen een renner die bij het team is aangesloten”, klinkt het in een officiële mededeling van Astana. Ook de dokter en de renner zelf hebben intussen gereageerd op de berichten.

7 reacties

  • Antoine Van De Velde

    4 jaar geleden
    Zeer terechte opmerking Eric, in Rio 2016 was Jacob vice Olympisch kampioen na een geweldige wedstrijd. Lutsenko is al een paar jaar super in het prille voorjaar, na dien is het wat minder. Welke top renner zet er deze tijd van scherpe controles zijn loopbaan nog op het spel ??? We zien toch aan alles dat de wielersport zuiver is, jonge renners met talent breken onmiddellijk door dat zegt genoeg.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    rik cappelle, je hebt duidelijk zijn carriere niet gevolgd. Wie was de man die Nibali, Contador, Schleck ondersteunde ? Zijn hele carriere staat bol van het klimwerk voornamelijk in dienst van een sterker ronderenner. Meer nog, klimwerk is zijn specialiteit. Het is pas sinds vrij kort in zijn carriere dat hij eindelijk zijn kansen mag gaan. Zijn progressie is ook zeer geleidelijk. Zo "plots" is het dus niet meneer Rik Capelle.
  • Berthie Gijsen

    4 jaar geleden
    En de andere renners?Is dat normaal?Met een boterham met kaas alleen presteert men niet.
  • Jean-Pierre Roobaert

    4 jaar geleden
    Daar gaan we weer ... wie is er de grote man bij Astana ... hoeft geen tekening bij zeker!!! Definitief schorsen die bende bedriegers!!!
  • Jean Pierre Menten

    4 jaar geleden
    Het is niet de eerste keer dat Astana in opspraak komt. Wie is daar één van de grote bazen ? Juist, ja. Dan weten we genoeg.