Democraten in Des Moines (hoofdstad van Iowa) brengen hun stem uit op presidentskandidaat en voormalig vicepresident Joe Biden. (4/02/2002)
Volledig scherm
Democraten in Des Moines (hoofdstad van Iowa) brengen hun stem uit op presidentskandidaat en voormalig vicepresident Joe Biden. (4/02/2002) © AP

Resultaten eerste Democratische voorverkiezing laten uren op zich wachten door problemen met verkiezingsapp

In de Amerikaanse staat Iowa kwamen maandagavond Democraten samen om hun kandidaat voor het presidentschap van de VS te kiezen. Zij mochten als eerste in het land stemmen op een van de kandidaten die het in november waarschijnlijk op zal nemen tegen president Donald Trump. De verkiezing lijkt echter op een deceptie uit te lopen. Een speciale app die de verkiezingsresultaten moest verwerken, faalde. De Democratische partij gaat vandaag (Amerikaanse tijd) geen resultaten meer bekendmaken, meldt Bloomberg. Pas morgenochtend (in België: na de middag) worden de resultaten er verwacht.

27 reacties

  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Beter geen verkiezingen houden. Wat die gasten ginder hebben is toch meer een dictatuur dan een democratie. Hopelijk wint Trump en kruipen de Amerikanen helemaal terug achter hun muur. Waar ze dan alle macht en invloed over ons en de rest van de wereld zullen verliezen.
  • eddie deleener

    4 jaar geleden
    sukkelaars, denk dat Trump zich een breuk lacht, en terecht. Beter geen verkiezing houden, winnaar is nu al gekend
  • Jos Huibers

    4 jaar geleden
    En die gaan een wereldmacht besturen, ze kunnen.beter nog met de hand tellen, Trump lacht zich een kriek. Wat zou de media doen indien het de republikeinen waren vraag ik me af?
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Met het impeachment van Trump hadden ze veel minder tijd nodig.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat Peter Janssens niet weet dat de presidentsverkiezingen niet beslist worden in aantal kiezers (%), maar in aantal kiesmannen. En de uitslag was: Trump 304, Clinton 227. Dat was de uitslag, beste.