Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Nieuwe trend: rusthuizen geven korting omdat er 4.600 kamers leeg staan

De druk op de wachtlijsten in de woonzorgcentra is fors verminderd. Daardoor staan er 4.600 bedden leeg, vooral in het midden- en luxesegment. Dat leidt tot kortingen op de dagprijs, blijkt dinsdag uit een rondvraag van De Tijd.

30 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Verminder de dagprijs zodat 1200euro volstaat dat is het pensioen dat veel mensen krijgen. Geef wat minder cadeaus aan rijken en bedrijven. Doe je dat niet bouw dan euthanasieklinieken.
  • Robert Opdebeeck

    4 jaar geleden
    Rusthuizen zijn gewoon opbrengsteigendommen alleen geld teld mensen zijn beter met een eutenasie aanvraag dan is hun spaargeld en eigendom eventueel voor de kinderen heb het ervaren
  • Wouter Van Audenaerde

    4 jaar geleden
    Een verblijf in een rusthuis is NIET duur.We moeten af van de gedachte dat een rusthuisverblijf moet worden betaald met het maandelijks pensioen, maar wel dat dit moet worden betaald met de spaarcenten waarvoor men heeft gewerkt.Deze centen dienen om goed verzorgd te worden, wat meestal het geval is, indien men kiest voor een niet-commercieel rusthuis.Er wordt in deze instellingen warme en kwaliteitsvolle zorg gegeven aan mensen die dit nodig hebben, de zorgbehoevenden. Kies voor de non-profit !
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    door het inschakelen van gepaste hulp door familieleden of kennissen zou men de levenskwaliteit van veel ouderlingen kunnen verhogen en hen lang mogelijk in de eigen omgeving laten. Men kan een statuut voor mantelzorg erkennen en zo de rusthuizen minder belasten. Dan moeten er minder rusthuizen zijn, net als vroeger.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Veel mensen kunnen zich deze bedragen dan ook niet meer veroorloven. Reden temeer om makkelijker euthanasie toe te passen en de zelfmoordpogingen te beperken