LEZ-borden Gent.
Volledig scherm
LEZ-borden Gent. © Wannes Nimmegeers

Gent registreert duizenden Nederlandse overtreders in lage-emissiezone

Antwerpen verdiende al miljoenen aan de Vlaamse lage-emissiezone, maar vanaf deze maand gaat ook de bonnenfabriek in Gent op volle toeren draaien.

73 reacties

  • Benny Bertrant

    4 jaar geleden
    Niet te verwonderen van Gent ""LEZ". Burgemeester:Mathias De Clercq +nog 2 Open Vld'ers, 3 in het schepencollege, Groenen: 4 in het schepencollege, niet te verwonderen dat die groenen daar voor 65% de plak zwaaien! En dan de burgemeester: Gent is een mooie stad, wij verwelkomen onze bezoekers en de modaliteiten zijn tip top in orde. Mathiaske doe het met uw eigen inwoners, en de horeca zal er veel onder lijden! En maar goed ook.
  • TINA HAESEVOETS

    4 jaar geleden
    Aan Walter Van Criekinge Voor bepaalde Duitse steden heb je een LEZ sticker nodig die eenmalig tussen de 5 en de 20 euro kost. Dit is voor de ganse levensduur van de auto. Niet een geldklopperij zoals bij ons.
  • Luc Stansens

    4 jaar geleden
    Zou deze maatregel voor buitenlanders niet op het verkeersbord vermeld moeten worden? Je kan toch als toerist niet in iedere gemeente gaan vragen of de verkeersborden een andere betekenis hebben voor inwoners, niet-Inwoners, toeristen of iemand die familie bezoekt
  • marcel mampaey

    4 jaar geleden
    groen is al met het volgende bezig alle suv uit de steden te weren te gevaarlijk voor voetgangers waar blijven ze het halen. ik kom niet meer in die lez steden en weiger te betalen. groen beweerd een sociale partij te zijn maar het zijn de zwakkeren die voor alles opdraaien.
  • Vany Beernaert

    4 jaar geleden
    Prachtig, lage emissiezones ben voor... Enkel,we hebben er al in 3 steden en dus 3 verschillende registraties, als nu nog Kortrijk,Oudenaarde, Leuven enz.. ook een LEZ invoeren met ook hun aparte registratie, moet iedereen die een nieuwe wagen koopt, een ganse dag registreren Belgie, zo klein maar toch zo bureaucratisch...